Datum posta:

Kategorija:

Imate određeni vremenski period u kome je potrebno da obavite neku aktivnost… Međutim, procenjujete je kao neprijatnu, nelagodnu, dosadnu, preteću… Možda preuveličavate poteškoće koje prate obavljanje zadatka, i verovatno doživljavate emocionalne i fiziološke reakcije. Tada, prebacujete svoju pažnju i fokus na druge aktivnosti, kao što su surfovanje internetom, sanjarenje, zurenje, šoping… i govorite sebi ,,Počeću kasnije, uradiću to sutra“. Kada dođe to sutra, pomerite za novo sutra smišljajući nove izgovore. Govorite sebi da to više nikad nećete raditi sledeći put. A onda ponovite…

Prokrastinacija

Zvuči poznato? Opisani primer predstavlja izbegavajuće ponašanje karakteristično za prokrastinaciju.Potiče od latinske reči pro -u korist i crastis-sutra. Označava odlaganje obaveza, uprkos tome što je osoba svesna da bi izvršenje zadatka bilo u njenom najboljem interesu.

Najava treninga na temu: Prokrastinacija

Ukoliko želite da saznate najčešće razloge koji dovode do prokrastinacije, kao i na koji sve efikasne i proverene načine možete da je prevladate, pozivamo Vas na novi trening na temu: Kako da prestanemo sa odlaganjem obaveza?

Opšte informacije o treningu

Trening se održava u subotu 18.06.2022.  u 11h preko Google Meet platforme. Nakon odslušanog treninga dobija se sertifikat o učešću i propratni materijal za samostalno usavršavanje. Prijave i detaljnije informacije na office@pscentar.com.

 

Ostavite odgovor